Actueel

13 juli 2020

Inwoners kunnen meedenken over de RES Noord-Veluwe

energienoordveluwe.nl In de concept-RES hebben we drie varianten beschreven hoe we in 2030 ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit duurzaam willen opwekken in de eigen regio. De Noord-Veluwse inwoners kunnen vanaf nu de plannen online bekijken en hun mening geven. Plaatsen we windmolens? Of kiezen we vooral voor zonnepanelen op grote bedrijfsdaken, in dorpskernen, het landschap of juist bij windturbines?
energienoordveluwe.nl
9 november 2020

Inwonerswebinar RES

Op maandagavond 16 november is er een online bijeenkomst voor inwoners van de Noord-Veluwe over de RES.

lees meer
26 oktober 2020

Noord-Veluwse inwoners denken mee

Zonnepanelen op daken, in het landschap of juist windmolens langs de randmerenkust. Of toch misschien een windmolen in het dorp? In de periode juli t/m half november vinden in de regio diverse informatiebijeenkomsten, webinars, gesprekken met inwoners op de markt, etc plaats om te weten te komen hoe de inwoners hierover denken.

lees meer
15 oktober 2020

Jongeren-vertegenwoordiger Michiel Bruinewoud

Jongeren (18-35 jr) hebben belang bij een toekomstbestendige leefomgeving en energievoorziening. Het overgrote deel van de energietransitie gaat in hun werkende leven plaatsvinden. Belangrijke keuzes daarover worden nu gemaakt, dus jongeren moeten nu mee kunnen praten.

lees meer