Actueel

26 oktober 2020

Noord-Veluwse inwoners denken mee

energienoordveluwe.nl Zonnepanelen op daken, in het landschap of juist windmolens langs de randmerenkust. Of toch misschien een windmolen in het dorp? In de periode juli t/m half november vinden in de regio diverse informatiebijeenkomsten, webinars, gesprekken met inwoners op de markt, etc plaats om te weten te komen hoe de inwoners hierover denken.
Ook staat de online enquête energienoordveluwe.nl open. Ruim 1200 inwoners uit de regio hebben inmiddels hier al aangegeven wat zij vinden van grootschalige opwekking van wind- en zonne-energie bij de 5 zoeklocaties op de Noord-Veluwe en de 3 varianten. Tot half november kan iedereen zijn/haar mening nog aangeven.

De reacties  van inwoners nemen we mee in de uitwerking van de 3 varianten in de concept-RES  naar 1 variant (RES 1.0).  De RES 1.0 leggen we 1 juli 2021 ter goedkeuring voor aan het Rijk.

energienoordveluwe.nl
energienoordveluwe.nl
3 december 2020

Leonard Geluk op bezoek bij RES-regio Noord-Veluwe

Woensdag 2 december heeft VNG-directeur Leonard Geluk een virtueel bezoek gebracht aan de RES-regio Noord-Veluwe. Ter voorbereiding op de kabinetsformatie verdiept Geluk zich in de belangrijkste thema’s die op dit moment spelen, zoals de energietransitie.

lees meer
20 november 2020

Jongeren positief over windmolens en zonnevelden in hun omgeving

Jongeren willen actief meedenken over de energietransitie. Maar dan wel via sociale media, enquête, email, brief of school. Dat blijkt uit landelijk onderzoek van I&O Research in opdracht van het Nationaal Programma RES.

lees meer
19 november 2020

Terugkijken inwonerswebinar RES

Maandagavond 16 november jl. hebben circa 150 bewoners deelgenomen aan de webinar RES Noord-Veluwe. Tijdens de webinar is toegelicht wat de energiestrategie inhoudt en op welke manier aan de strategie wordt gewerkt op de Noord-Veluwe.

lees meer